Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzyby z makaronem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 106
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 106
Składniki
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Oczyść grzyby i pokrój na kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
W głębokiej patelni rozpuść masło i zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, przykryj i duś od czasu do czasu mieszając przez 15-20 minut, aż będą miękkie.
Wlej śmietanę i mieszając krótko podduś. Dopraw do smaku kminkiem, solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Zetrzyj ser w wiórki. Ugotowany makaron polej sosem grzybowym, posyp serem i ziołami.
Czas przygotowania: 40 minut 450 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień