Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz

Gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2620

Dodano:

Odsłon: 5242

Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowałam pyszny gulasz, który podbił serca moich domowników

Składniki

  • 50 dag mięsa na gulasz
  • 3 średniej wielkości cebule
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2-3 łodygi selera naciowego
  • 2 plastry selera korzeniowego
  • 2 puszki groszku z marchewką
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka miodu
  • 1 -2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 serki topione
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso płuczę, osuszam, kroję w drobną kostkę i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Świeże warzywa obieram, ścieram na tarce jarzynowej oprócz cebuli selera naciowego, którą kroję w kostkę, a seler w piórka
    Dodaję do mięsa i duszę kilkanaście minut. Podlewam szklanką wywaru z kurczaka i duszę pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W razie konieczności podlewam wywarem.
    Dodaję osączone i opłukane warzywa z puszki, doprawiam solą, pieprzem, sosem sojowym i miodem.
    Serki topione przekładam do wysokiego naczynia, dolewam gorącego wywaru z gulaszu i blenderem rozcieram na gładką masę. Najpierw dodaję pomidory z puszki, następnie zagęszczam gulasz serkami i ewentualnie doprawiam do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń