Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Mięso myjemy kroimy w kostkę, przyprawiamy solą pieprzem Kucharkiem. smażymy na mocno rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka, zalewamy woda tak aby mięso sie przykryło
Na tej samej patelni podsmażamy cebulę oraz czosnek. Wrzucamy do garnka z mięsem, doprawiamy według uznania ja doprawiam kostka rosołową solą pieprzem. Dusimy pod przykryciem 15 min.
Kroimy paprykę i ogórki w kostkę. Pomidor należy sparzyć we wrzątku, zdjąć skórkę oraz pokroić w kostkę, Mrożony groszek z marchewką oraz pokrojone warzywa wrzucamy do garnka, wszystko gotujemy tak aby wszytko było miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy. Tak przygotowany sos można zjeść z ziemniakami lub kaszą. Smacznego