Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz

Gulasz

Autor: homeroyu

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 12.05.2018

Odsłon: 54

Gulasz zainspirowany wiosną

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy kroimy w kostkę, przyprawiamy solą pieprzem Kucharkiem. smażymy na mocno rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka, zalewamy woda tak aby mięso sie przykryło

  2. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę oraz czosnek. Wrzucamy do garnka z mięsem, doprawiamy według uznania ja doprawiam kostka rosołową solą pieprzem. Dusimy pod przykryciem 15 min.

  3. Kroimy paprykę i ogórki w kostkę. Pomidor należy sparzyć we wrzątku, zdjąć skórkę oraz pokroić w kostkę, Mrożony groszek z marchewką oraz pokrojone warzywa wrzucamy do garnka, wszystko gotujemy tak aby wszytko było miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy. Tak przygotowany sos można zjeść z ziemniakami lub kaszą.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń