Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz dla jaroszy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 924
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 924
Składniki
Fasolę namocz, a następnego dnia ugotuj w osolonej wodzie.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę razem z obranymi ziemniakami.
W rondlu rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem, dodaj pieczarki oraz paprykę, przesmaż na ostrym ogniu, po czym go zmniejsz do minimum i duś całość 10 minut. Dołóż ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy i dosyp przyprawy.
Gotuj gulasz pół godziny. Udekoruj świeżym rozmarynem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV