Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz drobiowo - wieprzowy

Gulasz  drobiowo - wieprzowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3139

Dodano:

Odsłon: 1068

Gulasz drobiowo - wieprzowy

Składniki

  • 40 dag piersi z kurczaka
  • 40 dag łopatki bez kości
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • poł kg pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • pomidory z puszki
  • 2 liście laurowe
  • 2 mięsne kostki
  • 2 szt ziela angielskiego
  • 3 łyżki mąki, 3 łyżki masła
  • sól, pieprz, majeranek do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wieprzowe i pierś kurczaka pokroić w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu mocno zrumienić mięso wieprzowe po czym dodać pokrojoną pierś kurczaka i przyprawić całość pieprzem i solą. Gdy mięso drobiowe będzie już podsmażone, na patelnię wrzucić pokrojoną w grubszą kostkę cebulę, drobno posiekany czosnek, obrane i posiekane pieczarki oraz pokrojoną drobno paprykę. Wszystko razem chwilę podsmażyć. Następnie zalewamy wodą, wrzucamy kostki mięsne, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
    Robimy zasmażkę z mąki i masła ( ok. 4 min) i dodajemy do gulaszu. Podgotowujemy jeszcze kilka minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń