Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz drobiowy"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 516
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 516
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w paski. Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj. Oczyść pieczarki, pokrój w plasterki. Papryki umyj, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę.
Kiełbasę pokrój w plasterki. Połówkę pora oczyść starannie pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w dość cienkie krążki. W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 3-4 łyżki oleju. Wrzuć mięso kurczaka, przesmaż na złoty kolor. Dodaj cebulę z czosnkiem.
Smaż, aż cebula się zrumieni. Dodaj pieczarki i paprykę. Całość chwilę smaż razem. Oprósz mieloną słodką papryką i połącz z przecierem pomidorowym. Podlej bulionem drobiowym (ok. 1 szklanki). Duś pod przykryciem około 15 minut.
Mąkę rozprowadź w odrobinie wody, dodaj do gulaszu. Wrzuć kiełbasę i por. Duś jeszcze 10 minut. Dopraw solą oraz pieprzem.
czas ok. 40 min; porcja – 380 kcal, cena 5 złŹródło: Świat kobiety