Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i dynią

Gulasz drobiowy z  czerwoną fasolą i dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 1219

Dodano:

Odsłon: 813

Jest to typowe danie jednogarnkowe,świetne na lunch do pracy :)

Składniki

  • 500g piersi z kurczaka
  • 1 mała dynia ok.1 kg
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 300g pieczarek
  • 2 puszki pomidorów w całości w zalewie
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego
  • sól,pieprz,papryka chili do smaku
  • świeża bazylia do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1.Dynię obieramy ze skóry,wyjmujemy miąższ i pestki.
    Kroimy w kostkę
    2.Wszystkie pozostałe warzywa kroimy na kawałki,czyli pieczarki i cebulę.
    3.Pierś z kurczaka kroimy albo na paseczki albo na kawałki jak kto lubi.
    4.W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę i wkładamy mięso i smażymy ok.2-3 minut.
    5.Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do mięsa w odstępach kilku minut.
    6.Na początku dodajemy cebulę po kilku minutach dodajemy posiekany czosnek,potem dynię,pieczarki na końcu fasolę i pomidory.
    7.Całość mieszamy,przykrywamy i dusimy.

  2. W czasie duszenia mieszamy nasz gulasz żeby się nie przypalił.
    Dusimy ok.30-35 min.

    Na 5 min.przed końcem dodajemy przyprawy : sól,pieprz,chili i ocet winny i na sam koniec posiekaną natkę pietruszki.

    Przed podaniem można udekorować świeżą bazylią.


    SMACZNEGO!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń