Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz drobiowy z warzywami

Przepis dnia 2012-10-11
Gulasz drobiowy z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 4110

Dodano:

Odsłon: 15475

Aromatyczny,sycący gulasz.Można podawać np z ryżem.

Składniki

  • filet z kurczaka, 2-3
  • cebula, 2
  • papryka zielona, 1
  • Papryka czerwona, 1
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • czosnek, 3-4 ząbki
  • bulion (może być z kostki), 2 i 1/2 szklanki
  • sól.pieprz, do smaku
  • olej, do smażenia
  • mąka, ok 1-2 łyżek
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety pokroić w kostkę i smażyć z dodatkiem cebuli i wyciśniętego przez praskę czosnku.Po ok 10 min dodać pokrojone w paski papryki i smażyć jeszcze ok 5 min.Następnie wlać 2 szklanki bulionu i nadal gotować na małym ogniu.Dodać odsączoną fasolę i kukurydzę,wymieszać.Zagęścić gulasz: 1/2 szklanki zimnego bulionu rozrobić z 1-2 łyżkami mąki i wlać do gotującego się gulaszu energicznie mieszając.Poddusić jeszcze ok 5-10 min,doprawić pieprzem i solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bakina 11 października 2012 Wygląda świetnie. Dodaję do ulubionych i niedługo wypróbuję :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń