Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz marokanski z ciecierzyca

Gulasz marokanski z ciecierzyca

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1564

Dodano: 23.02.2010

Odsłon: 8218

Naprawde warto sprobowac, niepowtarzalny lekko pikantny smak!

Składniki

  • mieso wieprzowe z szynki, 0.5 kg
  • ciecierzyca z puszki, 0.3 kg
  • pomidory z puszki rozdrobnione blenderem, 0.3 kg
  • cebula szalotka, 2 szt
  • czosnek, 1 zabek
  • sol, pieprz, sol ziolowa, majeranek, ziele angielskie, do smaku
  • lisc laurowy, pasta ostra, albo osta papryka sucha, do smaku
  • pietruszka posiekana, pol peczka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso pokroic w duza kostke wrzucic na patelnie obsmazyc 5 minut na duzym ogniu,na osobnej patelni podsmazyc pokrojona cebule

  2. Przelozyc do garnka mieso z cebula, solidnie przyprawic, dodajac wszystkie podane przyprawy, oraz polowe przygotowanej pietruszki i rozgnieciony zabek czosnku zalac szklanka wody, dusic godzine na malym ogniu pod przykryciem,

  3. Nastepnie rozdrobnic blenderem pomidory, odsedzic z puszki ciecierzyce dolozyc do miesa i gotowac kolejne pol godziny, chwile przed podaniem dolozyc reszte posiekanej natki pietruszki

  4. Marokanie jadaja to z kasza kuzkuz ja tez, ale jesli ktos nie lubi mozna z ryzem, makaronem, albo z chlebem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń