Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz mięsno warzywny

Gulasz mięsno warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 311

Jedno z moich ulubionych dań

Składniki

  • Pieczarki
  • Rzodkiewki
  • Marchewki
  • Brokuł
  • Papryki w kolorze czerwonym,żółtym i zielonym
  • Pomidory
  • Ogórek gruntowy
  • Pietruszka
  • Mięso
  • 2 szklanki rosołu
  • Przyprawy: Magi,sól, pieprz, świeże bądź suszone zioła, przyprawa do kurczaka,liść laurowy
5-6 os. > 60 min średnie drogie

Przygotowanie

  1. Mięso umyj i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Razem z cebulą i mięsem zrumień na oleju. Przypraw.
    Duś 40 minut wlewając porcjami rosół.

  2. Marchewki umyj i obierz. Papryki oczyść z gniazd nasiennych. Papryki pokrój w kostkę, marchewki, pietruszki, rzodkiewki i ogórka w plasterki, pomidory w półplasterki.A brokuł podziel na mniejsze kawałki. Wszystko dodaj do mięsa. Obierz kilka ząbków czosnku,pokrój w plasterki i dodaj do mięsa.
    Przypraw.Następnie duś około 25 minut. Zagęść.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń