Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz miodowy z boczkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 926
Składniki
Cebule i czosnek pokrój, dodaj po pół szklanki oleju i sosu chili, połowę miodu, łyżeczkę soli i musztardę, zmiksuj.
Mięso pokrój w kostkę, polej marynatą, wstaw do lodówki na 2 godziny. Olej rozgrzej w brytfannie, włóż mięso z marynatą, podduś. Dodaj wywar, resztę sosu chili i miodu, wymieszaj. Duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 35 minut.
Śmietanę i 2 chochle sosu wymieszaj. Wlej do gulaszu, zagotuj. Przypraw do smaku.
<strong>Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 2,70 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie