Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz orzechowy"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 62
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 62
Składniki
Pierś umyj, osusz i pokrój w grubą kostkę. Natrzyj solą, papryką, imbirem i pieprzem. Odstaw na 2 godziny. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Dołóż posiekaną cebulę i wlej wodę. Duś aż mięso będzie miękkie.
Po kilkunastu minutach dodaj przecier pomidorowy. Gdy się zagotuje, dołóż masło orzechowe. Wymieszaj.
Duś, aż się połączą. Jeśli woda wyparuje, uzupełnij ją. Gulasz nie powinien być zbyt gęsty. Dopraw go do smaku solą, pieprzem i papryką.Źródło: Takie jest życie