Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz po węgiersku"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Składniki
Cebule obierz i posiekaj. Papryki przetnij, usuń pestki, resztę pokrój w kostkę. Do garnka z rozgrzanym olejem wrzuć kawałki mięsa i usmaż. Dodaj cebulę, paprykę oraz listki laurowe i krótko podsmaż.
Dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw solą, pieprzem i papryką. Podlej bulionem, doprowadź do wrzenia, później duś 100 min i pod koniec dolej wino. Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do gulaszu.
Z połowy natki oderwij kilka listków do dekoracji, resztę posiekaj i dodaj do gulaszu. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i słodką papryką. Przed podaniem gulasz udekoruj listkami natki.
Czas: 135 min | Poziom: średni | 4 porcje, 450 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień