Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz po węgiersku inny niż zawsze

Gulasz po węgiersku inny niż zawsze

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 98

Dodano:

Odsłon: 838

Gulasz po węgiersku z kurczaka

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety myjemy, wycinamy kości i białe narośla, a następnie kroimy w spore kwadraty. Doprawiamy przyprawą do kurczaka po węgiersku i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy ok. 15minut.

  2. Paprykę i pieczarki myjemy, a następnie dość drobno kroimy i dorzucamy do kurczaka. Wszystko zalewamy przecierem pomidorowym, doprawiamy solą i gotujemy ok. 25minut.
    Najlepiej smakuje z plackami (przepis tu https://smaker.pl/przepis-zolte-placki-ziemniaczane,126317,katia2101.html)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń