Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz pod kołderką

Gulasz pod kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Gulasz pod kołderką"

Składniki

  • Gulasz: udziec z indyka
  • 2 pomidory
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 3 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
  • 20 dag makaronu do lasagne
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • olej
  • natka
  • sól
  • pieprz Marynata: 4 łyżki sosu sojowego
  • pół łyżki słodkiej czerwonej papryki
  • szczypta tymianku
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Udziec umyj, zdejmij skórę, wyjmij kość. Mięso pokrój, zanurz w marynacie, chłodź. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórki, miąższ pokrój w kostkę.

  2. Rozgrzej olej, podsmaż mięso, wkrój cebulę, zalej wodą, dodaj przyprawy, warzywa, duś. Dodaj pomidory i koncentrat, duś. Ugotuj makaron. Gotowy sos podaj z makaronem, posyp natką pietruszki.

  3. Czas około 2 godzin.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń