Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni wegierskiej,troszkę zmieniony.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 903
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 208
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 903
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 208
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
mieso umyc ,pokroic w kostkę,w rondlu rozgrzać smalec (ja dałam olej ) włozyc mieso i usmazyc na rumiano,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i seszklić
do rondla z miesem dodać mieloną paprykę,krótko przesmażyć podlac wodą,dosolic do smaku i dusic do miekkości mięsa ok 40 minut
jesli ktos lubi kminek mozna dodać pół łyzeczki,wrzucic czosnek
kapuste odcisnąć z nadmiaru soku,posiekać i dodac do mięsa,jesli trzeba dolac wody i gotować od czasu do czasu mieszając
do gulaszu dodać koncentrat i smietane wymieszana z mąka i odrobiną wody,doda ć cukier do smaku i pieprz
gotowac jeszcze 5 minut
mozna podawać z ziemniakami,ja dla swoich przyjaciół podałam z pieczywem