Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz troche inaczej

gulasz troche inaczej

Autor: mario763

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 4

Dodano: 29.08.2010

Odsłon: 1527

bardzo sycace

Składniki

  • wołowina, 0,5
  • papryka czerwona, żołta,zielona, 1 szt
  • pomidory, 1 kg
  • fasolka szparagowa, ulubiona
  • sól, piprz papryka ostra w proszku, w/g uznania
  • cebula, czosnek, w/g uznania
  • koncntrat pomidorowy, mały słoik
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebule, czosnek drobno kroimy

  2. papryke kroimy w paski

  3. pomidory kroimy bardzo drobno

  4. w fasolce obcinamy ogonki i kroimy na połówki

  5. na oleju/oliwie szklimy cebule z czoskiem po ok. 1 min dorzucamy wolowine

  6. po kolejnych 2 minutach dorzucamy pomidory i calośc dusimy ok 1 godziny

  7. po tym czasie dorzucamy fasolke, koncentrat pomidorowy i dusimy ok 30 min.

  8. podajemy z ryżem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń