Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz w cieście francuskim"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Przepis przysłała Paulina Borowska z Glinian .
Łopatkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, marchewkę zetrzyj na tarce, paprykę pokrój. Smalec rozgrzej w rondlu, podsmaż mięso. Dodaj cebulę, marchewkę i przyprawy, wlej piwo, wymieszaj, duś do miękkości. Pod koniec dodaj paprykę, przypraw do smaku.
Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty, na środku ułóż samo mięso i paprykę (sos zachowaj). Brzegi sklej, formując trójkąty. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp słodką papryką. Piecz 20 min w 180°C. Wyjmij, ciasto natnij, do środka wlej sos.Źródło: Chwila dla Ciebie