Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 808
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 808
Składniki
Papryki rozetnij, usuń pestki (nie wyrzucaj ich, po wysuszeniu oraz zmieleniu będą znakomitą przyprawą do sosów, zup i mięsnych gulaszy!). Strąki papryki opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj.
Marchewkę obierz, umyj, potnij w plasterki. Fasolkę oczyść, opłucz, potnij na kawałki. Rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż marchewkę, fasolkę oraz papryki.
Warzywa przypraw solą, pieprzem oraz ziołami. Duś około 15 minut. Pomidory włóż na chwilę do wrzątku, wyjmij, obierz ze skórki, usuń pestki. Miąższ pomidorów dodaj do jarzynki. Duś jeszcze 5 minut. Ponownie przypraw do smaku.Źródło: Tina