Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz warzywny z ziołami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 202
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 202
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, rano przepłukać, ugotować w świeżej wodzie, pod koniec gotowania lekko osolić. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Papryki dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Ziemniaki obrać i również pociąć w kostkę.
Olej rozgrzać w dużym rondlu, mieszając, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać masło, wrzucić pokrojone pieczarki i paprykę, przesmażyć chwilę na ostrym ogniu. Zmniejszyć go i dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut.
Dodać ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać (jeśli trzeba, podlać wodą). Dusić na małym ogniu, aż będą miękkie.Źródło: Twoje Imperium