Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 956

Dodano:

Odsłon: 4082

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wieprzowe pokroić dodać przyprawę do gulaszu i obsmażać na oleju. Mięso przełożyć do garnka, dodać starte warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Podsmażyć cebulę i dodać do reszty składników. Podlać winem. Zalać wodą, tak żeby przykryło mięso. Gotować do miękkości, dodać pokrojone mięso drobiowe, paprykę i czosnek i zagotować, żeby piersi z kurczaka zmiękły. Doprawić przyprawami do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń