Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Mięso obsmażamy na patelni na rumiany kolor. Następnie przekładamy do garnka dodajemy pokrojona cebule i czosnek w mała kostkę, a marchew, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Doprawiamy przyprawami dolewamy troszkę wody i gotujemy około godziny. W tym czasie zalewamy wrzącą wodą grzyby aby zmiękły. Wodę od grzybków wylewamy a same grzybki dodajemy do garna z mięsem. Wszystko gotujemy do miękkości jeśli potrzeba to doprawiamy. Potem zaprawiamy (mąka + troszkę wody) i gotujemy dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki a po ostygnięciu dodajemy troszkę śmietany. Podajemy z ziemniakami bądź z kaszą gryczana i surówką z kapusty pekińskiej.