Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 284 Ocena: 3794

Dodano:

Odsłon: 26556

dobre i treściwe danie, można wykorzystać wołowinę lub mięso wieprzowe

Składniki

  • szynka lub łopatka ok 70 dag
  • cebula 1 szt
  • papryka 1 szt
  • pieczarki 5-6 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • olej
  • mąka
  • koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy, tymianek, rozmaryk, papryka w proszku słodka, sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. mięso pokroić w kostkę, obsmażyć partiami na oleju, przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, posolić, dodać liść laurowy, dusić na małym ogniu,
    2. cebulę pokroić, podsmażyć, dodać paprykę w proszku, jeszcze chwilkę trzymać na ogniu, dodać do mięsa,
    3. pieczarki pokroić, poddusić, paprykę pokroić, gdy już mięso będzie dosyć miękkie, dodać pieczarki i paprykę, oraz koncentrat pomidorowy,
    4. zaprawić mąką rozrobioną w wodzie lub zasmażką, dodać zioła i pieprz, dusić jeszcze chwilę,
    5. podawać z kaszą lub ziemniakami i surówką,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń