Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 12

Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowy"

Składniki

  • 50 dag łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki
  • 3 cebule
  • garść suszonych grzybów
  • 2 liście laurowe
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • papryczka chili l łyżka mąki ziemniaczanej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby zalej szklanką wody i odstaw na godzinę, aż się namoczą. Mięso umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na patelni do zrumienienia, wlej pół szklanki wody.

  2. Gdy woda odparuje, przełóż je do wysokiego garnka. Cebulę drobno posiekaj, wrzuć na patelnię, na której podsmażałaś mięso. Dodaj obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Całość smaż około 10 minut. Następnie wraz z sosem, który pozostał na patelni, przełóż do garnka z mięsem. Wlej około 2 szklanek wody.

  3. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Duś wszystko około 1,5 godziny. Na sam koniec duszenia wsyp sól i pieprz. Jeśli sos będzie za rzadki, możesz go zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody, którą należy wlać do gotującego się gulaszu. Danie podawaj z kaszą np. gryczaną.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń