Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz wieprzowy

gulasz wieprzowy

Autor: wioluska34

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 22

Dodano: 02.12.2010

Odsłon: 1997

pozywne

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso oplucz,osusz,pokroj w gruba kostke.Ocet utrzyj z sola i cukrem,polacz z sosem sojowym.Tak przygotowana marynata polej mieso,odstaw na godzine.

  2. W tym czasie oczysc chili z pestek,straczek oplucz,drobno posiekaj.Biale czesci dymki pokroj w cienkie plasterki,a zielone w paseczki.Pedy bambusa osacz,pokroj na male kawaleczki.Kukurydze przeloz przez sito.Pozostaw,by dokladnie ociekla.Przekroj zolta papryke,usun gniazdo nasienne.Strak oplucz.potnij w paseczki.

  3. W rondlu rozgrzej olej,wrzuc osaczonez marynaty kawalki wieprzowiny,energicznie mieszajac,smaz 2-3 minuty.Dodasj pozostale skladniki i smaz jeszcze 5 minut,nastepnie wlej bulion i dus do miekkosci(ok.20 minut).Gotowy gulasz podawaj z ryzem ugotowanym na sypko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń