Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wieprzowy z grzybami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w niewielką kostkę. Oprósz wszystkie kawałki mąką, solą i dość obficie pieprzem. Cebulę pokrój w piórka. W rondlu rozgrzej smalec, zeszklij na nim cebulę. Wrzuć pokrojone mięso, obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Podlej wodą, duś przykryte na małym ogniu.
Bakłażan ze skórką pokrój w kostkę. Fasolkę przebierz, odetnij końce, pozbaw ją włókien. Każdy strączek pokrój na 3 części. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki. Grzyby oczyść, umyj pod bieżącą wodą, pokrój w plasterki.
W rondlu rozgrzej olej, wrzuć warzywa i grzyby. Posól, duś pod przykryciem około pół godziny. Do warzyw włóż mięso z cebulą, delikatnie wymieszaj, przypraw do smaku. Duś pod przykryciem do miękkości.Źródło: Chwila dla Ciebie