Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wieprzowy z pieczarkami"
Szybka i prosta babka
Odsłon: 66
Szybka i prosta babka
Odsłon: 66
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i mąką. Zrumień na gorącym smalcu w dużym rondlu. Pod koniec dodaj posiekane cebule, czosnek i razem zeszklij. Dodaj szklankę gorącej wody, liście laurowe, ziele ang. i duś pod przykryciem do miękkości (ok. 90 min), podlewając od czasu do czasu odrobiną wody.
Gdy mięso się dusi, umyj i oczyść papryki, pokrój w kostkę i razem z oczyszczonymi pokrojonymi pieczarkami podsmaż na oleju ok. 15 min. Połącz z mięsem, dodaj śmietanę, podduś razem, dopraw. Podaj z pieczywem.
O wiele szybciej, bo już w ok. 50 min, przygotujesz gulasz z piersi kurczaka.Źródło: Świat kobiety