Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 686
Szybka i smaczna
Odsłon: 11248
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 309
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 686
Szybka i smaczna
Odsłon: 11248
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 309
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz przyprawą do gulaszu.
Cebulę posiekaj, pieczarki potnij w plastry, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Podsmaż na rozgrzanym oleju, po czym dodaj mięso. Wrzuć ziarna ziela angielskiego, dolej 1,5 szklanki wody i całość zagotuj.
Następnie dodaj pomidory i duś do czasu, aż wołowina zrobi się miękka.
Na koniec dodaj odlaną fasolę, śmietankę i natkę.
Danie podawaj z ryżem.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 390
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV