Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 157

Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy"

Składniki

  • pół kg mięsa wołowego
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag pieczarek
  • 2-3 łyżki śmietanki 30%
  • przyprawa do gulaszu
  • olej
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz przyprawą do gulaszu.

  2. Cebulę posiekaj, pieczarki potnij w plastry, a czosnek przeciśnij przez praskę.

  3. Podsmaż na rozgrzanym oleju, po czym dodaj mięso. Wrzuć ziarna ziela angielskiego, dolej 1,5 szklanki wody i całość zagotuj.

  4. Następnie dodaj pomidory i duś do czasu, aż wołowina zrobi się miękka.

  5. Na koniec dodaj odlaną fasolę, śmietankę i natkę.

  6. Danie podawaj z ryżem.

  7. 60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 390

  8. Elżbieta Pawelec z Elbląga

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń