Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1375

Dodano:

Odsłon: 21447

Prosty i dobry

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule obrać ,opłukać ,pokrajać w pół krążki.Mięso umyć,pokrajać w paski.Pieczarki obrać ,opłukać ,pokrajać w pół plastry.Ogórki pokrajać w kostkę.Czosnek obrać,posiekać ,rozetrzeć z solą.

  2. Cebule lekko podrumienić na tłuszczu.Dodać mięso ,posypać mąką ,wymieszać i przesmażyć razem z cebulą .Gdy się zrumieni podlać wodą .Woda ma lekko przykryć mięso.Dodać przyprawy ,udusić.

  3. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pieczarki.Z pieczarkami duszę około 20 minut, pod koniec dodać ogórki i przecier i jeszcze chwilę poddusić .Posypać koperkiem

  4. Moja rodzina uwielbia ten gulasz z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania78 20 czerwca 2011 Bardzo pyszny gulasz, zrobiłam go ostatnio na obiadek z młodymi ziemniaczkami . :)

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania78 20 czerwca 2011 Bardzo pyszny gulasz, zrobiłam go ostatnio z młodymi ziemniaczkami, po prostu niebo w gębie . :)

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń