Dania główne Przepis na:
Gulasz wołowy

Składniki
- wołowina, 1,20 kg
- cebula, 30 dag
- pieczarki, 30 dag
- ogórki konserwowe, 4 sztuki
- przecier pomidorowy, 1 łyżka
- Mąka pszenna, 2 - 3 łyżki
- czosnek, 5 ząbków
- sól ,pieprz ,cukier, do smaku
- koperek
- olej
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Cebule obrać ,opłukać ,pokrajać w pół krążki.Mięso umyć,pokrajać w paski.Pieczarki obrać ,opłukać ,pokrajać w pół plastry.Ogórki pokrajać w kostkę.Czosnek obrać,posiekać ,rozetrzeć z solą.
-
Cebule lekko podrumienić na tłuszczu.Dodać mięso ,posypać mąką ,wymieszać i przesmażyć razem z cebulą .Gdy się zrumieni podlać wodą .Woda ma lekko przykryć mięso.Dodać przyprawy ,udusić.
-
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pieczarki.Z pieczarkami duszę około 20 minut, pod koniec dodać ogórki i przecier i jeszcze chwilę poddusić .Posypać koperkiem
-
Moja rodzina uwielbia ten gulasz z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty
Komentarze do przepisu (4)

Ania78 20 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo pyszny gulasz, zrobiłam go ostatnio na obiadek z młodymi ziemniaczkami . :)22 Kto głosował? | Odpowiedz

Ania78 20 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo pyszny gulasz, zrobiłam go ostatnio z młodymi ziemniaczkami, po prostu niebo w gębie . :)21 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 11 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
wyglada smakowicie :)19 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 10 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
to ci dopiero obiadek pychotka,21 Kto głosował? | Odpowiedz