Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz Wołowy

Gulasz Wołowy

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1400

Dodano: 22.04.2011

Odsłon: 29680

Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.

Składniki

  • wołowiny na gulasz, 500 gr.
  • duże cebule, 2 szt.
  • łyżki mąki, 3
  • bullionu wołowego, 500 ml.
  • łyżka przecieru pmidorowego, 1
  • ząbków czosnku, 6 szt.
  • sos worcestershire ( do smaku )
  • olej
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Mięso kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i na bardzo gorącym oleju podsmażamy z każdej strony. ► Cebulkę kroimy w dużą kostkę a czosnek w plastry i osobno / smażymy /, podsmażone wrzucamy do garnka z mięsem, zalewamy wołowym bullionem i dusimy na małym ogniu około 2 godzin aż mięso będzie prawie miękkie. ► Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy, sos worcestershire, doprawiamy pieprzem, solą i na małym ogniu jeszcze parę minut dusimy. Podajemy na przykład z ryżem lub makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń