Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 404
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 223
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 169
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 404
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 223
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 169
Składniki
► Mięso kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i na bardzo gorącym oleju podsmażamy z każdej strony. ► Cebulkę kroimy w dużą kostkę a czosnek w plastry i osobno / smażymy /, podsmażone wrzucamy do garnka z mięsem, zalewamy wołowym bullionem i dusimy na małym ogniu około 2 godzin aż mięso będzie prawie miękkie. ► Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy, sos worcestershire, doprawiamy pieprzem, solą i na małym ogniu jeszcze parę minut dusimy. Podajemy na przykład z ryżem lub makaronem.