Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz... jednogarnkowe, rewelacyjne danie, które można przyrządzać z dowolnymi dodatkami. Ja najchętniej podaję go z utłuczonymi ziemniakami lub kaszą i buraczkami. Do gulaszu można użyć każdego rodzaju mięsa, różne warzywa i różne przyprawy. Wszystko zależy od naszych upodobań. Taki z chrzanem i musztardą pamiętam z rodzinnego domu :)
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13096
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 57
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 51
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13096
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 57
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 51
Składniki
Mięso wołowe dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Bez żadnych przypraw wrzucamy na rozgrzany olej i na większym ogniu obsmażamy ok 5 minut, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, wywar lub wodę i całość dusimy pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok 1,5h (mięso musi dobrze zmięknąć). Możliwe, że podczas duszenia konieczne będzie dolanie wody.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, z papryki czerwonej i żółtej wykrawamy gniazda nasienne i kroimy ją w kostkę lub słupki. Pokrojone warzywa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem dodajemy do miękkiej wołowiny i dusimy ok 15 minut.
Gulasz wołowy doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i chrzanem. Podajemy go z kaszą lub z utłuczonymi ziemniakami.
zdj