Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy z pieczarkami

Gulasz wołowy z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 651

Dodano:

Odsłon: 16197

Klasyczny obiad zawsze w cenie :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyj i zalej połową wina. Odstaw na jakiś czas w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w piórka, marchew w kostkę, a pieczarki w plasterki. Czosnek zgnieć i połowę dodaj do mięsa.

  2. Cebulę podsmaż, aż będzie szklista i zdejmij ją z patelni. Mięso pokrój w niedużą kostkę i smaż na tej samej patelni dolewając uprzednio trochę oleju. Osobno podsmaż pieczarki z czosnkiem i marchewką. Kiedy mięso będzie już podsmażone dodaj przyprawę do gulaszu (w ilości jaką lubisz) i zalej pozostałym z marynaty winem. Do gotującego się mięsa dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki i marchewkę. Po 15 minutach dołóż pomidory i drugą połowę wina. Gotuj aż mięso będzie miękkie. Oczywiście do gulaszu tradycyjnie można dodać paprykę, ja nie daję, bo niestety nie mogę jej jeść. Smacznego! Maj, 2010r.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 16 czerwca 2010 uwielbiam takie gulaszowe misz- masz, faktycznie chyba z plackami ziemniaczanymi smakuje najlepiej

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 10 maja 2010 Bardzo apetyczne polskie danie. Proszę brać przykład właśnie z tego przepisu!!!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pusieczek2 10 maja 2010 ale pyszności,do ulubionych,przepis na 5:))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kryska 09 maja 2010 taki gulasz to moj ulubiony a najbardziej smakuje mi z plackami ziemniaczanymi

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 09 maja 2010 bardzo apetycznie wygląda ten Twój gulasz, zrobię wkrótce korzystając z Twojego przepisu

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 09 maja 2010 Taka prosta, domowa kuchnia jest absolutnie najlepsza! :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń