Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy gulasz jaki jadłam,jest przepyszny.źródło:gotuj.pl
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 568
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 568
Składniki
Mięso umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę(wielkość w/g uznania) .Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.Na tej samej patelni,obsmażyć mięso na złoty kolor,dodać cebulę,pokrojoną w kostkę marchewkę,cienko pokrojonego pora i zalać wszystko wodą(wody ma być tyle,aby przykryć mięso)dusić około 15 minut na małym ogniu,pod przykryciem.
Po tym czasie dodać vegetę,listek,pieprz,paprykę,przeciśnięty czosnek,majeranek i koncentrat pomidorowy.Dusić,aż mięso będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało). Na końcu dodać mąkę rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sos gotując jeszcze około 5 minut.Podawać z ziemniakami lub kaszą.