Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wyśmienity

Przepis dnia 2012-11-11
Gulasz wyśmienity

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4341

Dodano: 07.11.2012

Odsłon: 54130

Najlepszy gulasz jaki jadłam,jest przepyszny.źródło:gotuj.pl

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę(wielkość w/g uznania) .Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.Na tej samej patelni,obsmażyć mięso na złoty kolor,dodać cebulę,pokrojoną w kostkę marchewkę,cienko pokrojonego pora i zalać wszystko wodą(wody ma być tyle,aby przykryć mięso)dusić około 15 minut na małym ogniu,pod przykryciem.

  2. Po tym czasie dodać vegetę,listek,pieprz,paprykę,przeciśnięty czosnek,majeranek i koncentrat pomidorowy.Dusić,aż mięso będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało). Na końcu dodać mąkę rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sos gotując jeszcze około 5 minut.Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 13 stycznia 2013 Robes to mi się podoba,też tak myślę:)

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

robes1 13 stycznia 2013 gulasz jest zawsze pyszny jak zrobią go rączki kochającej kobiety ja tak myślę

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 13 stycznia 2013 Przecież jest podane źródło przepisu.

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helenka48 13 stycznia 2013 Identyczny przepis jest na str. Wielkie żarcie- GULASZ WYŚMIENITY MOJEJ MAMY

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 11 listopada 2012 Ja używam vegety natural ,jest niewiele droższa od zwykłej,a bez sztucznych dodatków.Dostępna w supermarketach:)pozdrawiam:)

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anna_82 11 listopada 2012 a ja robię podobnie , muszę tylko spróbować z cebulką, bo z nią jeszcze nie robiłam :) tylko ominęłabym vegetę dla zdrowia ;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 listopada 2012 Gratulacje rosse, 100-tny przepis jak i wszystkie - doskonały.Pozdrawiam

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń