Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z baraniny po podlasku to idealny sposób na smaczny, syty obiad dla rodziny. Nikt nie odejdzie od stołu głody albo niezadowolony. Warto spróbować wprowadzić baraninę do swojego jadłospisu.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2964
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 643
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 195
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2964
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 643
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 195
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, cebulę w plasterki, słoninę pokrój w drobną kostkę. Słoninę wytop w głębokim rondlu, dodaj baraninę i szybko podsmaż. Dodaj cebulę i chwilkę smaż mieszając. Przykryj i duś około 10 minut.
Sparz pomidory, obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki. Do mięsa wlej bulion. dodaj pomidory, wymieszaj. Duś około 90 minut. Przypraw solą. Gotowy gulasz przelej do wazy. Udekoruj zieleniną. Podaj z pieczywem lub z kaszą.