Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej)

Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej)

Autor:

Przepisów i artykułów: 414 Ocena: 6724

Dodano:

Odsłon: 1763

Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej). To zupełnie inny gulasz niż te dotychczas mi znane:). Dodatek kapusty dodaje mu oryginalności i niepowtarzalnego smaku.

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 1/4 białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • olej
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, smażymy kilka minut, po czym wlewamy 1 litrt wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny.

  3. Mąkę rozrabiamy w niedużej ilości zimnej wody. Wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze kilka minut aż gulasz zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń