Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 95
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 95
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Składniki
Ugotowałam bób 20-25 minut i zdjęłam z nich skórki. W rondlu podsmażyłam na oliwie cebule pokrojoną w dużą kostkę, potem dodałam paprykę pokrojona w paski, a po paru minutach cienko pokrojony czosnek, kumin i kolendrę w proszku- żeby też się trochę przesmażyły. Kumin i kolendra wspomagają trawienie roślin strączkowych Jak tylko czosnek się przyrumieni, dodałam obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Podsmażałam je parę minut. Dolałam szklankę wody, można zastąpić ja bulionem lub wodą z kostką rosołową.
Dodałam obrany bób i gotowałam całość około 10 minut, wtedy te mączyste ziarna powinny się rozpaść i naturalnie zagęścić sos. Jeśli bób się nie rozpada to można część rozgnieść widelcem. Na koniec sos doprawiłam solą pieprzem i chili. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną nać kolendry. Gulasz najlepiej smakuje nabierany kromką chleba. Smacznego :)