Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z dynią"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7975
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7975
Składniki
ok. 140 minut.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę oczyścić, posiekać, zeszklić z czosnkiem na łyżce oleju, przełożyć do rondla. Mięso zrumienić na reszcie oleju, oprószyć przyprawami, dołożyć do cebuli, zalać bulionem, zagotować.
Dynię umyć, przekroić na połówki, usunąć gąbczasty miąższ i pestki, pokroić w grubą kostkę. Morele namoczyć we wrzątku. Kiedy napęcznieją, odcedzić, pokroić na połówki lub w paseczki. Brzoskwinie odsączyć z zalewy.
Do bulionu dodać liść laurowy, ziele angielskie, przecier, morele. Dusić pod przykryciem ok. 90 min. Dodać pokrojone brzoskwinie i dynię, dusić ok. 20 min, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką. Posypać posiekanym szczypiorem.Źródło: Twoje Imperium