Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z fasolą i serem na ostro

Gulasz z fasolą i serem na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 977

Dodano:

Odsłon: 235

Piekielny gulasz rozgrzewający z fasolą, wołowiną, papryką ostrą i serem śródziemnomorskim z chilli oraz grzankami. Sycące i pyszne danie na chłodne dni. Ostre kawałki sera dodają pikanterii potrawy. Idealny talerz na zimowe chłody.

Składniki

  • 40 dkg wołowiny
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 puszka fasoli
  • natka pietruszki
  • 100 g sera z chili
  • olej rzepakowy
  • pieprz czarny, pieprz czerwony
  • sól
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 bułka
  • 1 papryczka chili mała
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Wołowinę kroję na małe kawałki i obtaczam w mące. Na oleju przesmażam pokrojoną cebulę, dodaję wołowinę i dalej smażę, dodaję chili pokrojone. Podlewam od czasu do czasu wodą w sumie około 500 ml i duszę około godziny na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Pieczarki myję, kroję i smażę na drugiej patelni.

  2. Po upływie 50 minut duszenia, dodaję do wołowiny pokrojone papryki, i przesmażone pieczarki. Duszę kolejne 10 minut. Pod koniec dodaje fasolę, ser który się rozpuści, koncentrat , doprawiam solą, pieprzem. Gulasz podaję z natką, pieprzem czerwonym.

  3. Bułkę kroję na kromki, polewam olejem i kruszę na nie pozostałe kawałki sera. Grzanki wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 10 minut. Gulasz podaję z grzankami chrupiącymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń