Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z indyka

Gulasz z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 11

Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka"

Składniki

  • 600 g mięsa z indyka
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • 50 ml oleju roślinnego
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • łyżka mąki
  • pół łyżeczki tłuczonego kminku
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 300 g mrożonej fasolki szparagowej
  • łyżeczka suszonego majeranku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyść mięso indyka, pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno pokrój. W rondelku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Dodaj mięso, przecier pomidorowy i podsmaż.

  2. Całość oprósz papryką, mąką i smaż przez chwilę. Następnie dodaj kminek, podlej bulionem i duś powoli do miękkości. Poczekaj, aż fasolka troszkę się rozmrozi, opłucz ją i odcedź.

  3. Pokrój fasolkę, dodaj do mięsa w rondelku i duś do miękkości. Dopraw gulasz solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub świeżym chlebem.

  4. Czas przygotowania: 45 minut 300 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń