Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, aksamitny, przepyszny gulasz z indyka zrobiony na życzenie Julci. U nas uwielbiany kiedy jest podany z tłuczonymi ziemniakami, choć do ryżu też jest znakomity.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 99
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1295
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1056
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 99
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1295
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1056
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Na oliwie podsmażamy mięso. Do podsmażonego mięsa dodajemy obraną i startą na tarce o drobnych oczkach cebulę, granulowany czosnek, mieloną paprykę, oregano, tymianek, ziarna ziela angielskiego i liście laurowe.
Mieszamy i lekko podsmażamy.
Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Kiedy mięso będzie miękkie robimy zawiesinę z mąki. Do 1/2 szklanki wody dodajemy mąkę. Mieszamy tak aby nie powstały grudki i dodajemy do gotującego się gulaszu. Mieszamy i gotujemy 2-3 minutki.
Gotowy gulasz podajemy gorący z tłuczonymi ziemniakami i surówką. Smacznego !!!