Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z kabaczkiem

Gulasz z kabaczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7206

Dodano:

Odsłon: 8016

w węgierskim stylu

Składniki

  • 1 kg łopatki
  • 4 duze pomidory
  • 1 duża cebula
  • 1 szkl. posiekanego w kostkę kabaczka
  • 1 szkl. posiekanej czerwonej papryki
  • olej do smażenia
  • 1-2 łyżki mąki do zagęszczenia
  • só, papryka ostra w proszku, majeranek, liść laurowy , ziele ang.
  • 2 ogórki kiszone
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę pokroić w kostkę , oprószyć solą i papryką w proszku i obsmażyć na oleju- podlać odrobiną wody , dodać resztę przypraw i dusić ok. 1/2 godz.

  2. Do gulaszu dodać zmiksowane pomidory i dusić jeszcze jakieś 1/2 godz. ewentualnie podlewając wodą. Dodać kabaczek i ogórki pokrojone w kostkę - dusic kolejne 10 min, dodać paprykę czerwoną i zagotować. W razie potrzeby można gulasz zagęścić mąką rozbełtaną z odrobiną wody - zagotować.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń