Do góry

Przekąski Przepis na:

Gulasz z kalarepy

Gulasz z kalarepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 46474

Dodano:

Odsłon: 3259

Propozycja dla wszystkich dbających o linię. O tej porze roku mamy mnóstwo warzyw, które warto wykorzystywać w kuchni, między innymi pojawia się pyszna kalarepa. Dlatego dzisiaj proponuję Wam jarski, lekki gulasz z kalarepki i cukinii. Sprawdzi się doskonale jako delikatna kolacja czy ciepła przekąska.

Składniki

  • kalarepa 2 sztuki
  • cukinia 2 sztuki
  • bulion warzywny 250 ml
  • jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
  • serek homogenizowany naturalny 4 łyżki
  • świeży koperek
  • sól, pieprz czarny świeżo mielony
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalarepę i cukinie obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy bulionem. Gotujemy około 10 minut. Po tym czasie warzywa powinny być nie za twarde i nie za miękkie. Dodajemy posiekany koperek, przyprawy. Całość delikatnie mieszamy i dusimy jeszcze 2- 3 minuty pod przykryciem.
    Gulasz podajemy z kleksem serka homogenizowanego i połówką jajka.

    Uwaga: Z podanych proporcji uzyskamy 3- 4 porcje gulaszu warzywnego.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń