Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z kiełbasy i ziemniaków"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Składniki
ok. 40 minut • Porcja 590 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis dla 4 osób.
Cebulę i ziemniaki obierz. Cebulę pokrój grubo, a ziemniaki w kostkę. Paprykę oczyść, usuń gniazdo nasienne i pokrój ją w paseczki. Kiełbasę pokrój w półplasterki. Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę.
W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju i zeszklij na nim cebulę, dodaj mieloną słodka paprykę, chwilkę podsmaż i dodaj przecier pomidorowy. Dołóż pokrojone ziemniaki, zalej wodą i gotuj na małym ogniu.
Gdy ziemniaki lekko zmiękną, dołóż paprykę, odciśniętą, posiekaną kiszoną kapustę i pokrojone kiełbaski. Wszystko ugotuj do miękkości.
Dopraw gulasz czosnkiem, solą, pieprzem i cukrem. Można również dodać szczyptę kminku i łyżeczkę suszonego majeranku.Źródło: Kobieta i życie