Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz wieprzowy, aromatyczny i bardzo smaczny.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 52
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24082
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 460
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 52
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24082
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 460
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć na rumiano. Warzywa obrać, pokroić w kostkę, cebulę pokroić, czosnek drobno posiekać, dodać wszystko do mięsa i podsmażyć chwilę mieszając. Jak się ładnie zrumieni podlać wodą tak by przykryła mięso i całość przełozyć do garnka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowanasalskie i dusić powoli pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą do smaku według upodobania. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, pieczywem