Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z makaronem i szynką w ostrym sosie warzywnym"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 239
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 239
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Pomidory sparz, obierz, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij w garnku na rozgrzanej oliwie. Dołóż pomidory. Duś, aż sos zgęstnieje.
Fasolkę oczyść. Strączki opłucz, pokrój na kawałki. Ugotuj je w lekko posolonej wodzie. Odcedź. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, osącz na sitku. Szynkę pokrój na kawałeczki.
Sos pomidorowy przypraw octem, cukrem, sosem chili oraz bazylią, solą i pieprzem. Włóż do niego makaron, szynkę oraz fasolkę. Wymieszaj. Mocno razem podgrzej. Gotowe danie udekoruj listkami natki.Źródło: Naj