Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z owocami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 434
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 434
Składniki
Wołowinę umyj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dolej bulion i duś pod przykryciem około 1,5 godziny.
Cebulę bierz z łupin i pokrój w piórka. Dodaj ją do garnka na 20 minut przed końcem gotowania. Wtedy też dorzuć morele i żurawinę. Dopraw całość przyprawami i łyżeczką przecieru pomidorowego.
Nałóż danie do podgrzanych wcześniej miseczek. Udekoruj porcje świeżymi ziołami. Podawaj z lampką czerwonego wina i bagietką.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV