Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z pałek gęsich w sosie meksykańskim.

Gulasz z pałek gęsich w sosie meksykańskim.

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 490

Dodano:

Odsłon: 100

Gulasz z pałek gęsich w sosie meksykańskim podany z kaszą kuskus i marynowaną ostrą papryką z oliwkami.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wymyte pałki obieramy z mięsa, obrane mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu pod przykryciem na małym ogniu.

  2. W oddzielnym garnczku gotujemy w 3 szklankach osolonej wody, kości z pałek z lubczykiem, selerem i czosnkiem. Mięso podsmażane na patelni solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy również majeranek. Do gotującego się wywaru dodajemy 1 łyżkę swojskiej kostki rosołowej i usmażone mięso z pałek. Do wywaru z usmażonym mięsem dodajemy sos meksykański, zabielamy lekko 2 łyżkami śmietany 30%, gotujemy kilka minut.

  3. Umieszczamy w misce potrzebną ilość kaszy kuskus i zalewamy gorącym wywarem 0,5 cm. ponad powierzchnię kaszy, przykrywamy talerzykiem na 15 minut, po tym czasie rozkruszamy ją widelcem.

  4. Nakładamy kaszę kuskus na talerz wraz z mięsem polanym sosem i ostrą sałatką z papryczek chilli i oliwek

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń