Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z papryką"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Paprykę oczyścić, pociąć na kawałki. Na oleju porcjami smażyć mięso i cebulę, przekładać do rondla. Oprószyć mąką, przesmażyć, zalać bulionem.
Następnie dolać wino, dodać musztardę i koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagotować. Dodać paprykę i tymianek, zmniejszyć płomień. Gulasz doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i tartą gałką muszkatołową. Dusić ok. 30 minut. Następnie dodać śmietanę, wymieszać, podgrzewać jeszcze 5 minut, jeśli trzeba doprawić.Źródło: Twoje Imperium