Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały obiad na każdy dzień,a przede wszystkim smakuje mojej córce:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Mięso wypłukać,wrzucić do garnka dolać wody tak,aby przykryła mięsko.Następnie wrzucić ziele ang.,liście laurowe,kostkę wołową,natkę pietruszki oraz pokrojoną w paski cebulę.Gotować na średnim ogniu.
Pokroić paprykę w paski.Mniej więcej w połowie gotowania dodać do mięsa(żeby się nie rozgotowała)
Kiedy mięso będzie już miękkie rozpuścić mąkę w połowie szklanki zimnej wody i dodać do gulaszu tak,aby powstał gęsty sos.Później jeszcze chwilkę pogotować żeby mąka straciła smak w sosie
Na koniec przyprawić solą pieprzem do smaku wedle uznania.Tak przygotowany gulasz ja podaje z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub surówką.