Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z papryką

Gulasz z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 759

Dodano:

Odsłon: 5247

Doskonały obiad na każdy dzień,a przede wszystkim smakuje mojej córce:)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wypłukać,wrzucić do garnka dolać wody tak,aby przykryła mięsko.Następnie wrzucić ziele ang.,liście laurowe,kostkę wołową,natkę pietruszki oraz pokrojoną w paski cebulę.Gotować na średnim ogniu.

  2. Pokroić paprykę w paski.Mniej więcej w połowie gotowania dodać do mięsa(żeby się nie rozgotowała)

  3. Kiedy mięso będzie już miękkie rozpuścić mąkę w połowie szklanki zimnej wody i dodać do gulaszu tak,aby powstał gęsty sos.Później jeszcze chwilkę pogotować żeby mąka straciła smak w sosie

  4. Na koniec przyprawić solą pieprzem do smaku wedle uznania.Tak przygotowany gulasz ja podaje z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń